Loading...

Groene stroom Pesse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals zon, wind, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu vergeleken met grijze elektra dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Pesse vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Pesse of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

  • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
  • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
  • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
  • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
  • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Pesse

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Pesse vergelijken (oktober 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de relevante groene bedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Via subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Pesse vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

  1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Drenthe).
  2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
  3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
  4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
  5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
  6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
  7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
  8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: DELTA voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Exmorra vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Pesse

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hoogeveen.

groene-stroom-pesse

Een energieneutrale woning in Pesse rond oktober 2024

Op basis van deze pagina vind je belangrijke details over groene stroom Pesse. Interessant, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Pesse zien we steeds meer. Dit soort huizen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

  • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
  • Elektra en gas afname verlagen.
  • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie verminderen bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. O.a. “de verwarming omlaag doen” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Niettemin, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende hr-ketel (Intergas, AWB, Remeha, Atag of Nefit) uitgesloten. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

  1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride product.
  2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
  3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie huis en het tapwater. Het product kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Pesse kan duur uitvallen. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Bovendien verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energienota. De investering varieert tussen €3300 t/m €6800. Via de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Alkmaar afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers zoals Qurrent, Engie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer je spoedig welke groene stroom aanbieders in Pesse operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: jullie bestaande pakket beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Pesse sterk verlaagd dan de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die daardoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder enkele contracten. Let op: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker bekijk je moeiteloos welke aanbieders “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

  • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
  • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
  • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
  • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
  • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
  • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
  • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
  • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Pesse vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.