Loading...

Groene stroom Nijmegen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van reine, duurzame bronnen zoals wind, zon, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2024. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Nijmegen vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Nijmegen en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

  • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
  • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
  • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
  • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
  • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Nijmegen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijmegen vergelijken (november 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de relevante groene leveranciers. Is groene stroom duurder dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Nijmegen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

  1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Gelderland).
  2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
  3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
  4. Check het filter “groene stroom”.
  5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
  6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
  7. Maak een keuze voor het abonnement dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
  8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: DELTA tarieven november 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, kolen, aardgas (vuile energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Dearsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Nijmegen

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische materialen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Nijmegen.

groene-stroom-nijmegen

Een energieneutrale woning in Nijmegen rond november 2024

Door middel van onze website check je praktische toelichting op groene stroom Nijmegen. Alleen, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nijmegen wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

  • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
  • Energieverbruik minimaal houden.
  • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “het gebruik van lichtdimmers” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke hr-ketel (AWB, Intergas, Vaillant, Remeha of Atag) verboden. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

  1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
  2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) neemt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water tot zo’n 40 graden.
  3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het apparaat kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nijmegen kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Daarnaast verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op kosten van energie. De investering schommelt tussen €2600 t/m €6500. Dankzij de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wijngaarden afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Eneco, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers bieden deze service. Door je postcode in te vullen zie jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Nijmegen voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige abonnement opzeggen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nijmegen sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die daardoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele contracten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende contracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check bekijk je gemakkelijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

  • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
  • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
  • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
  • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
  • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
  • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
  • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
  • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Nijmegen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.