Loading...

Groene stroom Eernewoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, wind, biomassa, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2024. Het is veel schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Eernewoude vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Eernewoude of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

  • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
  • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
  • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
  • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
  • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Eernewoude

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Eernewoude vergelijken (november 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vind je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Eernewoude vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

  1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Friesland).
  2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
  3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
  4. Check het onderwerp “groene stroom”.
  5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
  6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
  7. Ga voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
  8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: stroom en gas van Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als water, aarde, bodem, bio, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, aardolie, aardgas (grijze energie). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2024. Ook interessant: groene energie Spankeren vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Eernewoude

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Tytsjerksteradiel.

groene-stroom-eernewoude

Een energieneutrale woning in Eernewoude rond november 2024

Op basis van deze webpagina detecteer je belangrijke uitleg over groene stroom Eernewoude. Echter, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eernewoude is onderwerp van gesprek. Zo’n huis verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

  • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
  • Het verbruik van energie verminderen.
  • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Denk aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van het leverancier. Intussen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Remeha, Vaillant, Atag of Intergas) niet meer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

  1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride installatie.
  2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
  3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en kraanwater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Eernewoude vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op kosten van energie. De investering ligt in de range tussen de €4300 t/m €6700. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nederhemert afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers zoals Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Engie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je spoedig welke groene stroom aanbieders in Eernewoude voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je bestaande abonnement beëindigen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De volgende energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Eernewoude fors lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daardoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare pakketten vergelijk je hierna vaak bestelde contracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker vergelijk je rap welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

  • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
  • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
  • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
  • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
  • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
  • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
  • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
  • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Eernewoude vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektriciteit.