Loading...

Groene stroom Barchem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Barchem vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Barchem en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

  • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
  • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
  • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
  • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
  • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Barchem

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Barchem vergelijken (oktober 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Barchem vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

  1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra verschillen per postcode in Gelderland).
  2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
  3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
  4. Check het kopje “groene stroom”.
  5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
  6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
  7. Kies het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
  8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: voordelig tarief Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, aarde, zon, water, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, steenkool, petroleum (grijze elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2024. Lees nu verder over groene energie Ootmarsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Barchem

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Lochem.

groene-stroom-barchem

Een energieneutrale woning in Barchem rond oktober 2024

Middels deze website vergelijk je nuttige uitleg over groene stroom Barchem. Interessant, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Barchem wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

  • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
  • Het afnemen van energie minimaliseren.
  • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Onder andere alleen wassen met volle wasmachine” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Echter, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Intergas, Nefit of AWB) uitgesloten. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

  1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride situatie.
  2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
  3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en kraanwater. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Barchem kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2900 – €6100. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Jutrijp afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders zoals Engie, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Van de Bron verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens check je rap welke groene stroom aanbieders in Barchem aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: jullie bestaande verbintenis stopzetten en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Barchem sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel consumenten op basis daarvan oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige contracten ontdek je hieronder enkele energiepakketten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check achterhaal je spoedig welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

  • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
  • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
  • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
  • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
  • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
  • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
  • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
  • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Barchem vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en contracten voor stroom en gas.